Zomer in het Friese meren gebied

Het zomerseizoen staat weer in de startblokken en wij maken ons weer op voor een hopelijk prachtig seizoen bij Daaldersplek Bantega. We hebben een geweldige winter gehad waarin we heel veel lieve gasten hebben mogen ontvangen in de B&B. Gelukkig hebben we ook veel tijd kunnen steken in de tuin rondom het huis. De tuin is natuurlijk enorm en we willen daar echt een plekje van maken waar de gasten optimaal kunnen genieten van hun vakantie. Gerard en Rikie genieten nog elke dag van de prachtige plek en die mooie vergezichten vervelen nooit.

Naast het werken aan de tuin hebben we vooral ook veel nagedacht over welke activiteiten onze gasten echt niet mogen missen. Onze bed and breakfast ligt natuurlijk midden in de prachtige Fryske Marren en vooral in de zomer is het daar heerlijk vertoeven. Een echt typisch friese activiteit is skûtsjesilen. Een skûtsje (spreek uit skoetsje) is een historische Friese zeilboot en elke zomer vindt er op de Friese meren weer een spannende strijd plaats tussen de skûtsjes. Het skûtsjesilen mag je dan ook niet missen als je een bezoek brengt aan Daaldersplek Bantega. Sindskort heeft één van die Friese meren, het Tjeukemeer, een eigen skûtsje. Al meerdere keren hebben onze gasten meegevaren op skûtsje de Trije Doarpen. Op fietsafstand van de bed en breakfast ligt de zeilboot aangemeerd in Delfstrahuizen. De crew van de Trije Doarpen leert je de fijne kneepjes van het zeilen op een historisch skûtsje en daarnaast is het vooral genieten op het water. 

Mocht je deze zomer bij ons verblijven en zin hebben in zo’n typisch Fries uitje, laat het ons dan vooral weten. Als je liever zelf aan het roer staat van je eigen boot dan is dit straks ook een mogelijkheid. Aan onze eigen Daaldersplek sloep wordt namelijk op dit moment gebouwd en we hopen haar in juni te kunnen gebruiken. De sloep biedt straks plek aan tot wel acht personen, genoeg ruimte dus om met de hele familie te genieten van de mooie Friese meren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *